Met de bus in Malaga

Met de bus in Malaga

Reizen met de bus in Málaga stad in Andalusië


De beste wijze in Málaga stad te reizen is de bus. Door de gehele stad rijden zeer veel en vaak bussen.

Een enkele rit kost 1,40 ( 2022 ) dat je gewoon koopt bij de chauffeur.


maar de beste wijze vooral als je enkele dagen verblijft in de stad is een meer ritten kaart. Dit plastic kaartje koopt u bij vele estancos, dat zijn plekken waar men tabak, tijdschriften , snoep en frisdrank verkoopt.

U hoeft zich niet te legitimeren. Vraag gewoon om een bonobus en u betaalt een eenmalige bedrag van 1,90. laat er dan 10 ritten op de kaart zetten voor 4,20. Die ritten kunt u gebruiken met meerdere mensen.

bus malaga

In elke bus heeft men een elektronische detectie, bij binnenkomst ziet u een ronde rode schijf. Hou de kaart ertegen en U hoort een piep. Tegelijk ziet u in een display hoeveel ritten u nog op de kaart heeft. Hou de kaart zo vaak tegen de rode stip als u met reizigers bent.

Vervolgens kunt u plaatsnemen. die rit heeft u dan 0.60 euro gekost. Dit inclusief de eenmalige aankoop van de kaart. Naarmate U de kaart weer oplaad zakt de gemiddelde prijs per rit steeds meer richting de 42 euro cent.

in geval van een overstap, kan dat dus ook. Bij elke reis heeft U 1 uur om een overstap te maken.

Dat werkt als volgt. De eerste rit heeft u uw kaart voor de rode schijf gehouden en behalve dat u
zag hoeveel ritten nog op de kaart stonden hoorde u 1 piep. Bij een overstap houd u weer de kaart voor de rode stip. U en de chauffeur hoort dan 2 keer een piep.. Dat betekent overstap. Herhaal ook dit weer zoveel keer als het aantal reizigers u bent. Klaar !

Opladen van de kaart is trouwens ook weer bij estancos. Dat kost U dan dus maar € 4,20. 

tabakszaak malaga

Zo kunt u tijdens uw verblijf zeer goedkoop en zeer snel verplaatsen in Málaga stad. En U hou al snel genoeg over om er eentje van te drinken ;-)

Overigens wilt U weten hoe laat en welke bus en eventuele overstap U moet maken, kijk dan op de Engelstalige versie van de busmaatschappij in Malaga stad. vul de straat in van waar U wil vertrekken en de bestemming en U krijgt mooi alles te zien welke bus en evt overstap http://www.emtmalaga.es/emt-classic/home.html?lang=en

Niet overal in Malaga staat er een bushokje met daarin informatieborden over vertrektijden maar er staan vaak ook enkel een "paal" welke aanduid dat er daar een bushalte is. Scan de QR code met een app op uw mobiel en U krijgt dan via een link de juiste pagina te zien van emt waar men U zegt over hoeveel minuten de volgende bus komt

Ook interessant