Spaanse koffie - cafe cortado

Spaanse koffie - cafe cortado

De Spaanse Cafe Cortado / Manchado:

De koffie Cortado / Machado maakt men door eerst een solo ( grote espresso ) te maken waarbij men een kleine hoeveelheid melk toevoegt, waarbij de Cortado iets meer melk heeft dan de Manchado ( una mancha betekent een vlek ). Ooit ontstaan om de zure smaak van sommige koffie variëteiten te verminderen. De melk dient warm te zijn. In Zuid Spanje is het de gewoonte om de koffie cortado in een glas te serveren.

Liefhebbers van koffie zullen erkennen dat dit niet de beste wijze is om de koffie te drinken. Hiervoor zijn enkele redenen :

1 – Glas heeft niet de juiste eigenschappen om de temperatuur vast te houden zodat men tot de laatste druppel kan genieten van de koffie.

2 – Deze glaasjes hebben geen oortje waarbij dank de grote hitte in eerste instantie men de vingers verbrandt en hierdoor is de verleiding groot voor de ober om U het glas voor te zetten door het aan de rand vast te pakken wat de hygiene niet te goede komt.

 

Men kan de hoeveelheid ook variëren. ( waarom niet... )  Voorkeur bij ons gaat dan eerder uit naar een cortado met minder melk.... simpelweg dus eerder stoppen met melk inschenken....

 

Spaanse koffie kopen ? 

spaanse koffie

Ook interessant