Carne con tomate

Carne con tomate

Een veel voorkomende tapa is de Carne con Tomate , oftewel Vlees met tomaat ( saus )


Dit is een heel eenvoudig en smaakvolle typische Tapa uit Andalusië.

Ingrediënten :

Kilo rundvlees in blokjes gesneden.

4 teentjes knoflook

2 uien

2 laurier blaadjes

½ glas water , glas Fino

1 glas olijfolie virgin extra

1 groot glas fijn gemalen tomaat (of uit onze winkel tomatensaus )

zout, peper en nootmuskaat

 

Bereiding :

Zet een grote ketel op het vuur met de olijfolie, zodra de olijfolie heet is doe er het in blokjes gesneden vlees in en braad het gedurende een ongeveer 10 minuten om er vervolgens de ui en knoflook beide fijngesneden erbij te doen. Zet het vuur lager en laat het geheel met deksel erop een 10 minuten zo pruttelen....

Vervolgens doe er de tomatensaus erbij, de laurier, de fino, het ½ glas water en een beetje nootmuskaat.. Laat dit geheel zo lang op laag vuur met deksel erop als nodig is om het vlees super mals te krijgen.

Bij ons staat het soms tot wel 2 uur op het vuur om het vlees zo zacht te krijgen dat het bijna uit elkaar valt bij aanraken. Wel opletten dat het niet aanbrand , dus soms even roeren in de ketel en indien nodig er water bij voegen.

Zodra het vlees zacht is kan men eventueel er wat zout en peper bij doen naar smaak, wij zelf vinden dit niet nodig. Kwestie van zelf even uitproberen.

Smakelijk

Ook interessant