Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes (albóndigas) in tomatensaus, zijn gemakkelijk te bereiden.


Volgens ons recept zijn deze gehaktballetjes gemakkelijk en snel te maken. U kunt ze als hoofdgerecht serveren, maar ook als tapa. Het is niet alleen enorm populair in Spanje, maar ook in de Benelux.

Ingrediënten:

500 gr kalfsgehakt

1 ui

3 teentjes knoflook 

Peterselie, paprika poeder en zout

Moorse Spiesjes kruiden

1 ei en oud witte brood

Olijfolie

Tomaten saus

Bereiding:

Hak de knoflook en fruit deze in olijfolie , voeg vervolgens de gesnipperde ui er aan toe. Laat dit zo lang op laag vuur staan tot de ui zacht is. Haal het van het vuur af en doe in een grote kom. Vervolgens hak de peterselie fijn en voeg dit toe net als het gehakt. Voeg vervolgens een eerder gemaakt mengsel met voldoende Olijfolie , 2 koffielepels paprikapoeder ( picant of dulce )  en 10 gram Moorse kruiden toe net als in kleine blokjes gesneden brood en zout. Meng er dan het rauwe ei goed doorheen en laat het mengsel afgedekt maximaal een dag in de koeling staan.

Maak dan kleine balletjes van ongeveer 3 a 4 cm. Bak de balletjes in olijfolie; draai ze regelmatig om en hou ze apart.   Doe de tomatensaus in een pan en voeg de balletjes toe.

Laat de saus koken, neem het van het vuur en laat het in de balletjes intrekken.

Warm opdienen, eventueel met enkele frietjes erbij.

Extra lekker is als het een dag in de tomatensaus kan intrekken.

¡Buen provecho !!

Ook interessant