Albondigas , Spaanse gehaktballetjes , is een populair gerecht / tapa in Andalusië.
Er bestaan tig varianten van deze albondigas recepten. Dit recept is de zoveelste variant en natuurlijk ook weer heerlijk
Ingrediënten :
1 ei
halve kilo kalfsgehakt
2 teentje knoflook ( verse of gedroogde , echte geen supermarkt …)
1 winterpeen
1 Ui
Paneermeel
100 gram ( ongeveer ) geroosterde rode Spaanse paprika
Peterselie , Zout en Peper
Bereiding : Snij de ui en de knoflook fijn net als de winterpeen , fruit dit geheel in olijfolie tot het mooi zacht is. Meng dat vervolgens met de geroosterde Spaanse paprika en doe dit geheel in een blender of soortgelijk en zorg dat het een mooie egale massa wordt.... Laat het daarna afkoelen. Meng ondertussen in een grote kom het rundergehakt met het ei en peterselie , zout en peper. Deze laatste drie naar eigen smaak. Zodra de andere massa afgekoeld is meng alles goed doorelkaar om daar dan paneermeel in te mengen net genoeg dat de balletjes tijdens het "draaien" niet teveel aan de handen blijven plakken. Zet de oven op 180 graden en een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Bak de balletjes daarin rondom mooi dicht en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Bak zo alle balletjes weg en laat alles in de oven staan en maak dan andere gerechten wat de planning was, eventueel een van de vele andere gerechten op deze site. De balletjes zijn dan klaar , superzacht en heerlijk . Smakelijk eten !
Gebruikte producten van de Spaanse Winkel
Olijfolie
Spaanse Geroosterde paprika