Tabernero Spaanse tapa
"Tabernero" is een typisch Spaanse tapa van de provincie Almeria en is zeer eenvoudig te maken: neem een stukje geroosterd brood en leg hierop een kleine hoeveelheid pisto!
Sommige bars doen eerst een druppeltje olijfolie op het brood en daarop de pisto.
Pisto kan men natuurlijk zelf bereiden :
Ingrediënten ( voor 4 personen ) :
1 grote Aubergine en een grote Courgette
1 grote Rode en 1 Groene Paprika
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2 middelgrote aardappels
1 pot tomatensaus ( geen Italiaanse ! daar zit veel suiker in en dus zoet )
Olijfolie Virgin Extra
Oregano en Tijm
Zout en Peper
Bereiding :
Snij alles in gelijke stukken ( behalve de ui en knoflook ) . Doe een laagje olijfolie virgin extra in de pan en verhit deze, vervolgens fruit de knoflook en daarna doe de in kleine stukjes gesneden ui erbij samen met de paprika. Zodra de ui zacht is voeg er de Aubergine en Courgette en de aardappelblokjes aan toe. Laat dit alles een 20 minuten op middelvuur staan en roer af en toe voorzichtig. Na deze 20 minuten ( ongeveer, zodra de aardappel redelijk zacht is ) voeg er wat zout en peper bij ( naar smaak ) en voeg er ook een eetlepel tijm en oregano bij. Goed roeren om dan de tomatensaus er bij te doen. goed roeren en nog eens 10 minuten op laag vuur laten staan. Klaar is uw pisto !
Eet smakelijk