Tuinbonen met ham

Tuinbonen met ham

Vanaf medio februari tot aan het begin van juni is het tuinbonenseizoen in Andalusië.


Aangezien dit een groente is die zich goed laat invriezen, kunt u de rest van het jaar gebruik maken van ingevroren tuinbonen.

Deze tapa van tuinbonen met ham is zeer gebruikelijk en gewaardeerd in de Spaanse bars.

Ingrediënten:

Verse tuinbonen. (U kunt ook diepgevroren tuinbonen gebruiken)

Een sjalotje

In dobbelsteentjes gesneden Serrano ham of nog beter Iberico ( of zoals op de foto, gewoon gesneden )

Olijfolie extra virgen

Zout

Een beetje bonenkruid

Als extra te zien op deze foto, een gebakken kwartelei

 

Bereiding:

Hak het sjalotje in fijne stukjes en voeg het samen met de tuinbonen in een pan met olijfolie, die niet te heet is. Bak het lichtjes aan en roer de bonen regelmatig om.

Zodra de bonen zacht zijn, voegt u de blokjes Serrano ham en het bonenkruid toe.

Blijf af en toe het geheel roeren en dek de pan af. Proef of er nog wat zout bijgevoegd moet worden.

Laat het 5 minuten pruttelen en dien het heet op. Eet Smakelijk!

Indien er voor gekozen is om de ham niet te snijden in blokjes voeg hem dan pas later toe bij opdienen , net als het kwartelei

Rijk aan vitamine B3, A, C

Gebruikte ingrediënten uit de Spaanse Winkel : 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant