Spaanse Knoflook aardappels
Ingrediënten:
1 kg aardappelen
1 ei
1 a 2 teentjes knoflook
10 cl. goede kwaliteit wijnazijn
5 cl. citroen sap
Een beetje Olijfolie extra virgen
Zonnebloemolie (bevat een hoog aantal Omega-6), is nodig om de mayonaise te binden
Peterselie
Zout
Bereiding:
Doe het ei, de knoflook, een snufje zout, een eetlepel citroensap, 2 eetlepels wijnazijn, enkele blaadjes peterselie en een scheut olijfolie in de mixer. Zet de mixer aan en begin langzaam de zonnebloemolie toe te voegen. Voer de snelheid van de mixer langzaam op en blijf mixen, totdat de gewenste dikte van de saus is bereikt. Voeg zout naar smaak toe.
Verse eieren zijn niet toegestaan in de cateringindustrie als ze niet verhit worden tot een temperatuur van meer dan 65 graden Celsius. Hierdoor worden voor de cateringindustrie gepasteuriseerde eieren gebruikt. Voor thuisgebruik in sauzen worden deze eieren ook aangeraden; zijn ze net zo goed als verse eieren, maar dan veel veiliger.
Kook de eieren hard. Laat ze vervolgens afkoelen, pel ze en snij ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter dik en roer ze vervolgens door de "ali-oli" saus.
Deze tapa wordt koud gegeten en moet altijd goed gekoeld worden, omdat er mayonaise in is verwerkt.