Kweepeer ham en kaas brood uit de oven
Eenvoudig en heerlijk recept met het typische Spaanse Kweepeer gelei. Makkelijk te maken en snel klaar.
Ingrediënten :
Bladerdeeg ( kant en klaar , vierkant )
Achterham
kaas
kweepeer gelei
ei
Bereiding :
Leg een bladerdeegblaadje als een ruitvorm en leg in het midden wat Achterham met daarop kaas en daarop weer Carne de Membrillo ( kweepeer gelei )
Vouw het geheel dat dicht als een loempia, dat wil zeggen neem de punt naar u zelf gericht en vouw deze over de ingrediënten. daarna de linker en rechter punt naar het midden dicht klappen waarna de verst weg gelegen punt op u af het geheel afsluit. Dit is van belang want anders loopt in de over de kweepeer en de kaas uit het brood...
Vervolgens smeer de bovenzijde van het afgesloten deeg in met ei , dat zorgt voor een mooie kleur in de oven. De oven is ondertussen al voorverwarmd op 180 graden waar de broodjes ingaan. Klaar als de bovenzijde krokant aanvoelt. Warm als ook koud te eten.
Producten met kweepeer / Membrillo in de Spaanse Winkel :