Paprika salade met honing en amandels

Paprika salade met honing en amandels

Paprika salade met honing en amandels

Een typisch Spaanse salade , perfect als bijgerecht bij een Spaanse maaltijd


voor 3 personen.

Ingrediënten :

4 rode paprika's, in vieren gedeeld

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

15 gr amandelen

1 eetlepel bloemenhoning

Bereiding :

Verwarm de grill en leg de paprika’s met de schil naar boven erin gedurende 8 a 10 minuten. Zodra de schil blazen vertoont, neemt u ze uit de grill en stopt u ze in een plastic zak. Maak deze dicht en laat de paprika’s afkoelen. Met deze methode kunt u gemakkelijk de schil verwijderen. Snij ze dan in kleine stukjes en doe ze in een kom.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook (gesneden in dunne plakjes ). Voeg daarna de in stukjes gehakte amandelen en een lepel Spaanse honing toe. Warm het in koekenpan even goed op en verdeel het mengsel over de paprika’s.

U kunt ook kant en klaar gebraden paprika’s te gebruiken. Laat eerst het vocht dat in de pot zit, goed uitlekken.

Ook interessant