Turron ijs met Spaanse smaak

Turron ijs met Spaanse smaak

Turron ijs is een heerlijk ijs met Spaanse smaak


Dit ijs is makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten :

300 gram turron de jijona

1/4 liter volle melk

300 ml slagroom met meer dan 30 % vetgehalte

4 eidooiers

2 soeplepels honing

zout

bereiding :

Doe de melk, eierdooiers, slagroom en de honing in een ketel. Meng alles goed door elkaar om vervolgens de ketel op het vuur te verwarmen. ( let op niet koken ! ) Zodra het punt is bereid net voor het koken zet het vuur uit en doe er een snufje zout bij en ook de turron de jijona ( de zachte ) welke al in stukjes is gesneden.  Het geheel dan in een blender goed fijn maken. ( hou een stukje turron apart voor het in de ketel te doen ). Laat het goed afkoelen. Nadien meng er de stukjes turron bij om later in het ijs een bite te krijgen van die turron.

Indien men een ijsmachine heeft kan men deze gebruiken, echter bij geen ijsmachine doe het mengsel in de vriezer en elke 20 minuten goed roeren om zo kristalvorming tegen te gaan. Blijf dit hele proces herhalen tot het bijna niet meer te bewegen is. Klaar !!

Bij bewaren in de vriezer kouder dan 12 graden onder 0 zal het te hard worden, kwestie van even wachten alvorens het lukt om het uit de bak te krijgen.

Ook interessant