Turron pudding recept

Turron pudding recept

Turron Pudding ,
( flan de turron ) is een heel gemakkelijk te maken recept met de typische Spaanse lekkernij, Turron de Jijona

Ingrediënten :

- 500 ml melk

- 6 eieren

- 4 soeplepels suiker

- 1 turron de jijona ( de zachte versie )

- vloeibare karamel ( zelf maken )

Bereiding :


meng met een blender de melk, 4 soeplepels suiker en de turron tot er geen stukjes meer over zijn. Vervolgens meng er de 6 eieren goed doorheen om vervolgens het geheel aan de kant te zetten om de karamel te maken.

doe in een klein pannetje 3 soeplepels suiker en 1 soeplepel water, kook het geheel terwijl men blijft roeren tot er een mooie kristalvloeistof ontstaat. Karamel dus.

Schenk deze vloeistof in de bodem van een cakevorm of meerdere kleine lage vormpjes. Zet het geheel even in de koelkast zodat de karamel weer mooi hard word om er vervolgens de eerdere gemaakte vloeistof er voorzichtig in te schenken. . bedek vervolgens de vorm met alu folie en zet het geheel in de oven op de au bain marie wijze.... zorg dat het water zo hoog staat dat de vloeistof in de vorm "onder" waterniveau staat ( de vorm dan, niet de vloeistof ! )

Zet dus in de oven die op 180 graden is voorverwarmd en laat dit in de grote vorm ongeveer een uur staan, bij kleinere vormpjes gaat het stukken sneller. ( ongeveer half uur ).

Vervolgens haal het geheel uit de oven en laat het goed afkoelen en zet het vervolgens afgedekt met een doek in de koelkast tot een dag later. Dan dus de dag erna uit de koeling halen , met een mes de zijkanten goed losmaken en omdraaien. de karamel loopt dan mooi over de pudding heen.

Heerlijk resultaat met weinig moeite. Makkelijk scoren dus bij uw gasten met dit origineel Spaans recept.

 

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel : 

turron jijona 300 gram

Ook interessant