Turron taart met chocolade

Turron taart met chocolade

Turron Taart met chocolade


Turron is een geliefd product in Spanje, niet enkel puur te gebruiken maar ook in gerechten zoals dit recept.

Ingrediënten :

320 gram pure chocolade

200 gram melk chocolade

240 gram roomboter

380 gram suiker

12 eieren

275 gram zelfrijzend bakmeel

100 ml melk

400 ml slagroom

6 blaadjes gelatine

Cognac

1 turron de Jijona

100 gram poedersuiker

Om het makkelijker te maken verdelen we eerst de Ingrediënten in de aparte delen van de taart.

Ingrediënten voor de Chocolade bodem :

400 gram chocolade ( 200 puur en 200 melk )

6 eieren

75 gram bloem

180 gram roomboter

180 gram suiker

Ingrediënten voor de middenlaag

1 turron de jijona

2 eieren

50 gram suiker

400 ml slagroom

100 ml melk

6 blaadjes gelatine

10 cl Cognac

Ingrediënten voor de toplaag

120 gram chocolade ( puur )

100 gram poedersuiker

60 gram roomboter

Bereiding van de bodem :

we beginnen met de chocolade bodem te maken door op au bain marie wijze de 180 gram roomboter te smelten en daarin de 400 gram chocolade. Goed roeren tot de massa mooi egaal is. Vervolgens klop van 6 eieren het eiwit ( dus zonder eigeel ! ) samen met de 180 gram suiker mooi op tot het schuimt. Roer dit geheel onder het chocolade mengsel samen met de 75 gram bloem.

Het verkregen mengsel gieten we in de bodem van een ronde springvorm tot we daarin dus een mooie egale bodem krijgen. Deze springvorm zetten we in de oven die is voor gewarmd op 180 graden. Ongeveer na 50 minuten is dit klaar en mag de springvorm uit de oven gehaald worden. Niet losmaken !!! Zet de vorm met inhoud aan de kant en laat dit afkoelen.

Bereiding van de turroncreme :

Klop de 400 gram slagroom op , breek de eieren en bewaar het eigeeel apart van het eiwit , laat de blaadjes gelatine ( 6 stuks ) in water 5 minuten weken en zet ze aan de kant. Hak vervolgens de turron klein en ook dit word aan de kant gezet.

Vervolgens meng met een blender de 2 eigeel met 50 gram suiker, de 10 cl cognac, de 100 ml Melk om dit vervolgens te verhitten gedurende een minuut of 5 op standje middel, terwijl we blijven roeren mengen we de 6 blaadjes gelatine en de turron er door. Neem het vervolgens van het vuur en gooi dit mengsel in de blender tot het goed fijn is. Laat het vervolgens goed afkoelen. Zodra het turron mengsel goed koel is meng het vervolgens goed met de eerder al opgeklopte slagroom en het eiwit. Het resultaat verdelen we vervolgens in de springvorm boven op de eerder gemaakt Chocolade bodem. Zet dit vervolgens zeker een 12 uur in de koeling.

Bereiding van de Bovenste laag :

Wederom als bij de bodem smelt au bain marie de 60 gram roomboter met daarin de 120 gram chocolade. Zodra het mengsel vloeibaar is roer er dan de 100 gram poedersuiker doorheen tot het een gladde massa is. Dit laat je mooi uitvloeien boven op de afgekoelde turron creme zijnde de bovenste laag in de springvorm. Even wachten tot die chocolaag is afgekoeld om vervolgens de springvorm voorzichtig te verwijderen. Om de taart te kunnen snijden.

Serveren natuurlijk met heerlijke koffie uit Spanje.

Eet Smakelijk

gebruikte producten iuit de Spaanse winkel webshop : 

turron alicante 300 gram

Ook interessant