Venkel Wortel mousse is een lekker voorgerecht.
In Andalucia eet men veel mousse als voorgerecht, heel bekend is salmorejo maar deze versie mag er ook zijn
Ingrediënten :
- 1 Venkel
- 3 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie Virgin extra
- Slagroom
- ½ glas sinaasappelsap
Bereiding :
Snij de venkel in kleine blokjes en bak deze in een ketel met olijfolie zolang tot ze zacht beginnen te worden. Vervolgens voeg de in dunne schijfjes gesneden wortel en de klein gesneden knoflook er aan toe. Dit wederom een paar minuten laten bakken waarna we er water bijvoegen tot het geheel onder water staat. Voeg er ook de Sinaasappelsap bij. Breng alles weer aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten koken. Zolang tot alles zacht is. ( eventueel naar smaak zout aan toevoegen ).
Zodra alles zacht is de vloeistof zoveel mogelijk verwijderen en de rest in een blender pureren waarbij ook 3 soeplepels slagroom ( ongeklopt / room ) worden toegevoegd.Goed roeren en klaar !
Eet smakelijk !!