Feria de Noche in Ronda

Feria de Noche in Ronda

Dus in ons vorige verhaal stonden we verbaasd te kijken hoe een voor een al die andalusiers tegen 20 uur naar huis gingen.

Ze hadden de mededeling, we gaan eten, slapen en douchen , hasta luego ... ( tot straks ) ??  Wij feesten verder in de stad met enkele die-hard Andalusiers en meerdere touristen.

Na een dag kwamen we erachter ( met dank aan ons woordenboek ) dat vooral de Andalusische mannen ons uitmaakten voor watjes ... ?? We kwamen er achter dat er nogal een behoorlijke macho cultuur was... Enkel waarom nu net WIJ de watjes waren vonden we maar vreemd.  Wij waren NIET om 20 uur naar huis gegaan maar gewoon doorgegaan tot een uur of 04:00 uur en de dag erna weer om 11:00 op de feria aanwezig :-) Dus wie was het watje ?.

Het duurde even maar wederom met dank aan dat kleine Spaans op reis boekje kwamen wij als ook de macho's erachter dat het allemaal wat anders was.... Het bleek dat om 20:00 de muziek stopte in de straten in het centrum de meeste inderdaad naar huis gingen, wat eten , douchen en slapen... MAAR om 01:00 gingen ze dan naar de Feria de Noche in Ronda !! oftewel er was NOG een kermis !! Die begon pas 's nachts !! . Dat was dus een verrassing voor ons.. Maar ook voor die Macho's een verrassing omdat wij dat niet wisten en dus gewoon doorging ZONDER dus dat eten, douchen en slapen :-)

Kortom een aardig onderlinge verwarring onderling tussen de twee culturen.

Zo zouden er nog vele verwarringen komen in de komende jaren tussen de verschillende culturen

Die kermis in de nacht trouwens was er een die was opgedeeld in 2 delen. een Kermis gedeelte met dus veel attracties, waar de ene NOG meer lawaai had dan de andere .... en een feest deel. daar stond het vol met feesttenten ( casetas ) waar soms vrij entree was en soms niet. Daarover meer in het volgende blog...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast