Adra in Almeria

Adra in Almeria

Adra is een klein stadje gelegen aan de kust van Andalusië.  

Dit kleine stadje met een ongeveer 24000 inwoners vervult een regio functie en heeft dus heel wat winkels en een haven en natuurlijk strand wat het ene levendige plek maakt.

Deze regio is behoorlijk rijk aan historie. Men denkt dat de eerste tekenen van bewoning hier door de feniciërs was in 1520 voor Christus , toen Abdera genaamd.  Ze werden al snel opgevolgd door de Tartessiërs, Grieken, Carthagers en Romeinen. En zelfs de Byzantijnen en de Visigoten wisten deze plek te vinden en natuurlijk ook de Moren welke zo rond het einde van de 9e eeuw hier opduiken. Zij zijn hier langer gebleven, in 1489 werd het gebied veroverd door de christelijke koningen. Over Adra gaat het verhaal dat deze een rol heeft gespeeld in de aftocht van de laatste koning van Granada. Deze verliet Spaans vaste land via deze stad en men zegt dat hij vanaf de zee een speer richting Adra in het water wierp en beloofde terug te komen, iets wat hij later ook tevergeefs probeerde om via adra weer het Spaanse land te veroveren.

In de tijd van de Romeinen was de economie zeer sterk hier want gedurende die tijd was Abdera een belangrijke doorvoerhaven voor goederen door het Romeinse Rijk. Gedurende de Moorse tijd was de regio sterk is onder andere landbouw grond voor het rijk in Granada en die landbouw is momenteel hetgeen wat rijkdom zorgt voor deze regio. Een groot deel van de gehele Europese groente en fruit word in deze regio geproduceerd.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant