Alhama de Almeria

Alhama de Almeria

Alhama de Almeria is een klein dorp gelegen in de provincie Almeria.  

Dit dorpje ligt vrij hoog op een heuvel waardoor men vandaar een mooi vergezicht heeft op het Andalusische landschap.  Men heeft hier in het dorp natuurlijke bronnen waar men helende eigenschappen aan toekende.

Heel lang heeft men gedacht dat het dorp zijn oorsprong vond in de Moorse tijd echter met de vondsten van Romeinse overblijfselen.

Hoe het ook zij , de huidige baden hebben een oorsprong in de Moorse tijd ( 1081 ), ook zijn er in de buurt resten van een Moorse vesting. Het dorp werd in 1489 veroverd door de Spaanse christelijke soldaten en na de latere opstanden van de afstammelingen van de Moorse tijd werd het dorp in 1570 zoals in zoveel plekken in Andalucia helemaal "opgeschoond".... echter het duurde 3 jaar voor men nieuwe bewoners hier vestigden. De bronnen waren opgedroogd waardoor het extra moeilijk was. Het leven bleef moeilijk hier tot in de tweede helft van de 19e eeuw de mijnbouw en de aanplant van wijndruiven voor een economische boost zorgden in het dorp.  Men heeft nu dan ook weer zoals dus lang geleden een hotel met daarin de thermale wateren.

De regio is ruwe natuur en prima geschikt voor lange wandelingen en andere natuurgebieden zijn allemaal binnen bereik

Maar eerlijk is eerlijk... het plaatsje verdient geen schoonheidsprijs..... De foto's spreken voor zich 

Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant