Arriate in de provincie Malaga

Arriate in de provincie Malaga

Arriate in de provincie Malaga is een klein dorpje waar men niet snel stopt

Echter is dit dorpje vlakbij Ronda toch best de moeite waard.

Het dorp ligt op een mooie route van Ronda naar Setenil de las Bodegas en die gaat direct door het hart van dit dorpje. Een smalle drukke straat gaat door het dorp waar men langs een pleintje rijd met cafés zoals overal in Andalusië en andere plekjes. Echter deze smalle en drukke straat geeft geen tijd om snel te oordelen dat men best even kan stoppen.

Toch is het zo. wie de moeite neemt om een rondje door de straten achter die drukke straat te lopen ontdekt dat Arriate toch wel zijn charme heeft.

Overigens is hier al bewoning sinds het stenen tijdperk getuige de resten die men gevonden heeft in deze regio. In 1407 vond er hier een flinke veldslag plaatst tussen de christelijke Koningen en de Moorse heersers. Na een overval door de Moren op het nabij gelegen Cañete la Real werd er een hinderlaag opgezet bij Arriate waarbij de Moren een zware nederlaag leden.

De naam van dit dorp Arriate is trouwens een afgeleide van ook hier een Arabische naam "Arriadh" ( smalle strook met beplanting van bloemen en planten )

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant