Baños de la Encina in de provincie Jaen

Baños de la Encina in de provincie Jaen

Baños de la encina is een een klein dorp in het noorden van de provincie Jaen.

Met zijn ongeveer 2500 inwoners niet echt heel groot. Toch is het een dorp waar het op 1 na alleroudste kasteel van Europa staat. Het “Castillo de Burgalimar” een imposante burcht die gebouwd is in de X e eeuw door de toenmalige Moorse heersers. Het heette toen “Bury al-Hamma” wat vrij vertaald het kasteel van de baden betekent.

Het kasteel bevat maar liefst 14 torens en is een van de best bewaarde voorbeelden van vestingswerken uit de tijd van het kalifaat van Cordoba.

De plek waar het gebouwd is was in die tijd een belangrijke route richting de toenmalige hoofdstad Cordoba en diende dus ter verdediging daarvan. Door zijn strategische ligging werd het kasteel zeer vaak belegerd en het duurde pas tot 1212 toen het kasteel pas definitief in handen van de Christenen uit het Noorden viel.

Het kasteel is te bezichtigen middels een rondleiding :

Weekends en Feestdagen : 10:15 / 11:00 / 11:45 / 12:30 / 13:15 / 17:45 /18:30 /19:15 /20:00

Dinsdag tot vrijdag na reservering via het lokale VVV in Callejon del Castillo nr 1

Entree 3 euro , alle rondleidingen beginnen bij het VVV

In het dorp kan men meerdere overblijfselen uit de vroegere tijd bekijken. Natuurlijk valt alles in het niets naast het kasteel maar toch leuk om even een rondje door het dorp te lopen en bv een stuk van 200 meter perfect bewaarde originele Romeinse weg dat hier doorheen liep , of la Ermita del Cristo del Llano , de oude kerk of de vele oude huizen daterende uit de XVII e eeuw.

Kijk maar naar het volgende foto's en oordeel zelf

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant