Bentarique in de provincie Almeria

Bentarique in de provincie Almeria

Bentarique is een klein dorpje in de provincie Almeria in Andalusië.  

Dit kleine dorpje met ongeveer 240 inwoners is een van de vele kleine Spaanse dorpjes gelegen in de vallei van de rivier Andarax.

In de regio stonden volgens de schrijver Idrisi ( leefde in de XII eeuw ) maar liefst 20 kastelen ! tot aan het jaar 881.  Bentarique is beroemd binnen de kringen van de schattenjagers.. in 1896 vond men hier een Moorse schat die momenteel in het nationale museum in Madrid is te bezichtigen.

Bentarique is ondanks de naam een dorpje dat verder terug gaat dan de Moorse tijd. De naam heeft overduidelijk een Moorse herkomst echter de Moorse geschiedschrijver Idris vermeld de aanwezigheid van Romeinse resten 

Ook hier trouwens net zoals vele dorpjes in Andalucia vond in 1570 een zuivering plaats van de morsicos welke in opstand waren gekomen. gedurende 4 jaar was het dorpje onbewoond waarna het werd her bevolkt door Spaanse kolonisten uit het Noorden van Spanje. Een klap welke het dorpje pas in de XVIII is te boven gekomen Momenteel is er weinig te zien in het dorpje, maar toch loont het de moeite als men er toch voorbij komt om even een kijkje te nemen. 

Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant