Bornos in de provincie Cadiz

Bornos in de provincie Cadiz

Bornos ligt langs een doorgaande weg naar Arcos de la Frontera

Het dorp word niet veel bezocht, reden daarvan is de ligging net langs een doorgaande weg. De meeste mensen rijden dan met 100 km per uur en willen naar hun doel, het dichtbijgelegen Arcos.

Voor de die enkele die de moeite doet om even af te slaan loont de moeite want Bornos is verrassend.

Bornos zelf is een rustig stadje in Andalusië met ongeveer 8000 inwoners. Echter door de ligging is hier al zeker sinds de prehistorie bewoning. En natuurlijk zijn alle bekende culturen ook hier geweest zoals de Romeinen en de Moren. Die laatste hadden hier halverwege 750 hier een fort gebouwd, die fort werd later verbouwd om uiteindelijk tot het huidige paleis van Enríquez de Ribera te worden.

Doordat het fort eigendom werd van de Spaanse adel ontstond al snel een groter dorp rondom dat paleis welke het huidige Bornos vormde. De eigenaren van het eerder genoemde paleis was beroemde adel uit Sevilla en zij gebruikten het paleis in Bornos als buitenverblijf. Hierdoor kwamen er al snel meer adel en rijken uit Sevilla welke ook hier hun buitenverblijf hadden. Dit maakt dat Bornos onverwacht best de moeite is.

Her en der in het centrum vind men kleine herenhuizen waarvan een enkel ook te bezoeken is doordat ze in handen van de gemeente zijn.

Tevens zijn er meerdere kloosters in Bornos, de een nog groter dan de ander.

Doordat Bornos zo dicht bij een meer ligt maakt het een perfecte plek om vanuit hier enkele watersporten te kunnen doen. Tevens kunnen vogelspotters ook hier terecht bij datzelfde meer.

Dus op weg naar Arcos de la Frontera even stoppen in Bornos !

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant