Kasteel van Hornos

Kasteel van Hornos

Het kasteel van Hornos ligt hoog boven het gelijknamige dorp in Jaen


Hoog in het noorden van de Provincie Jaen in Andalusië ligt het dorpje Hornos.

Hoog boven dit dorp ligt de burcht. Dit kasteel is gebouwd in de XIII / XIV eeuw door de Spaanse ridders na verovering van een versterking die er eerder stond gebouwd door de Moren. Nu kijkt het uit over een zeer groot stuwmeer maar in die tijd liep er hier een belangrijke verbindingsweg en vanaf dit punt had men er een perfect zicht en dus controle op.  Hoewel men al resten van bewoning heeft gevonden in de regio van de III eeuw voor Chr is het dorp is van Moorse oorsprong , zij stichten het en noemden het Hisn Fornus in de IX eeuw. In 1293 werd het dorp met zijn versterking veroverd door de Spaanse christelijke koningen en werd die Moorse versterking herbouwd tot een "modern" kasteel.

Momenteel is het kasteel in een redelijk goede staat en is er een planetarium in gevestigd . Men kan zo het kasteel bezoeken en tegelijk krijgt men uitleg over de zonnestelsels en de kunst van het "lezen" hiervan welke de Moren al konden. 

Het kasteel is gedurende de zomer te bezichtigen van 10:30 tot 14 en van 16:30 tot 19:30 in voor en najaar is het beperkt open , enkel weekenden. Beste is ter plaatse navraag te doen

Entree is 3€ voor kasteel en planetarium museum. 5€ als men ook nog de presentatie erbij wil volgen. Of die in het Engels is  weten we niet.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant