Carratraca in de provincie Malaga

Carratraca in de provincie Malaga

Carratraca ligt in de provincie Malaga hoog in de heuvels.

Dit kleine dorpje waar momenteel ongeveer 750 mensen wonen is nog niet zo heel oud zoals vele andere dorpen in Andalusië wel zijn. Men weet wel dat tijdens de Romeinse tijd hier iets is geweest dank resten welke men gevonden heeft maar daarna is het verlaten en vergeten worden.

Veel later stond er hier een boerderij waarvan de boer water dat hier uit een bron kwam gebruikte om zijn geiten mee in te wassen en zo ze te genezen. Dit werd gezien door een reiziger welke uitslag had op zijn huid en die besloot te baden in dat water waarna een tijd zijn uitslag verdween. Het bleek dat het water welk hier uit een bron kwam hoog sulfiet gehalte had en al snel gebruikte medici dit voor patiënten te genezen. Langzaam kwamen er wat huisjes bij en in 1821 werd het officieel een dorp. Niet lang erna besloot men in 1847 hier een kuurbad te maken inclusief hotel en werd het vrij populair bij toeristen als kuuroord. Men kan heden ten dage nog steeds gebruik maken van deze baden.  Zo werd hier ook een buitenverblijf gebouwd voor een rijke familie genaamd Grund. Zo ziet men in het centrum meerdere huizen waarbij te zien is dat deze ooit gebouwd werden voor rijke families welke hier natuurlijk gebruikt maakten van de heilzame bronnen. 

Het dorp ligt mooi, hoog gelegen met mooie verre uitzichten en aan de andere zijde natuurgebieden welke helemaal tot aan de bekende Camino del rey gaat.

 

 

In en rondom het dorpje zijn er een aantal overnachtingsmogelijkheden :  Prijzen, reviews, actuele informatie en beschikbaarheid voor Carratraca

carratraca foto van booking.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant