Coripe in de provincie Sevilla

Coripe in de provincie Sevilla

Coripe is een klein dorpje in de provincie Sevilla

Dit dorp met ongeveer 1300 inwoners ligt in een bosrijk gebied en van oudsher al bevolkt dank zijn goede grond voor de landbouw.  Tevens zijn er zeer veel heuvels en daarmee al ideaal sinds de prehistorie voor bevolking. 

De Romeinen hadden een nederzetting vlakbij een rivier welke men Corrivium noemde. Daar stamt uiteindelijk de huidige naam Coripe vandaan. Die nederzetting vlakbij de rivier is niet meer de huidige plek van het dorp en ligt op ongeveer 3 kilometer afstand.  Na de val van het Romeinse rijk kwamen de Visigoten welke uiteindelijk vlakbij hun grootste slag leverden ( 711 ) met de Moorse invasie die ze verloren en daarmee het einde van de Visigoten inleidde en de start van het Moorse rijk in Spanje.  Ergens rond de X en XI eeuw vertrekken sommige naar de huidige plek ( reden onbekend ) en is het begin gemaakt van het huidige Coripe. Uit die Moorse tijd weet men niet veel , enkel dat er hier veel landbouw was. Uiteindelijk komen de Spaanse christelijke legers in 1248 aan en veroveren ook deze plek. Lang lag het op de grens tussen beide rijken en is het ook stil in de geschiedenis. Later kwam het onder bewind van Moron de la Frontera van welke het pas in 1894 onafhankelijk werd.

In de regio lag een treinverbinding welke buiten gebruik raakte. Vandaag de dag word deze gebruikt als een "Via Verde" . De rails is verwijderd en er ligt nu een mooie gladde weg op welke gebruikt word door wandelaars en fietsers die nu kunnen genieten van de mooie omgeving waar het spoor vroeger doorheen ging. Men gaat over oude treinbruggen en tunnels door een bosrijk gebied,mooi om te doen hier dus.  

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant