Dos Torres in de provincie Cordoba

Dos Torres in de provincie Cordoba

Dos Torres in het hoge noorden van de provincie Cordoba is een klein dorpje dat stiekem best de moeite waard is.

Het dorpje is maar heel klein , er wonen ongeveer 2500 mensen. Het dorp zelf is ook niet zo oud, ontstaan uit een fusie tussen 2 kleine dorpjes waar elk een toren stond stond die diende als defensie / bewaking voor de regio van het dorp in het uiterste noorden van Andalusië. In dit geval praten we over de XIII eeuw.  Toch vinden wij dat indien in de buurt een bezoekje zeker mag , ok het is geen dagtocht maar toch. 

De oude kerk is een combinatie van een gotisch bouwwerk met later er op een barokke toren geplaatst. De ligging is natuurlijk aan een klein centraal pleintje waar het hele leven van dit rustige boerendorpje plaatsvind.  Zoals op zoveel plekken zijn er ook hier her en der verspreid meerdere kerkjes, tempels gebouwd en een paar oude bruggetjes over het mini riviertje dat er loopt. 

Even aan de rand van het dorp staat er nog een oude hermitage waar voor de deur vreemd genoeg enkele vliegtuig modellen buiten deze "kerk" staan. Tevens vind men aan de rand van het dorp zelfs een heuse echte F4 freedom fighter.  Op het eerste oog beetje vreemd dit hier te vinden maar het blijkt al snel dat dit te maken heeft met de vriendschapsband van dit dorp met een luchtmacht basis van het Spaanse leger.

Zoals op de foto's te zien is schijnt er niet altijd de zon...... foto's gemaakt halverwege april..... dan is er dus kans op.....

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant