de ruine van Belalcázar

de ruine van Belalcázar

Het kasteel van Belalcázar ligt hoog boven in het noorden van Andalusië

het kasteel stamt uit de 2e helft van de XV eeuw en is gebouwd in de Militaire Gotische stijl.

Eigenlijk dient het kasteel anders te heten. Er bestaan diverse namen. Deze zijn : het kasteel van Gahete, kasteel van Gafiq, en kasteel van Sotomayor y Zúñiga . De eerste naam, Gahete is te danken aan het feit dat bij het kasteel een dorpje lag dat Gahete  / Gaete heette. De tweede naam Gafiq is terug te voeren tot aan de 8e eeuw waar de Moren op deze plek een nederzetting bouwden met die naam welke waarschijnlijk verbasterde tot die eerste namen Ghete / Gaete. De laatste naam Sotomayor y Zúñiga is de naam van de adellijke familie die het kasteel liet bouwen.

Gedurende de tijd werd het kasteel steeds beter versterkt, het lag namelijk op een zeer strategische plek van waar men een zeer groot gebied controleerde. Dit was voornamelijk door de hele hoge markante toren van wel 45 meter hoog, de hoogste vestingstoren in heel Spanje Overigens is de naam Belalcazar afkomstig van Bel Alcazar wat zoiets betekent als mooi kasteel. Deze naam kreeg het kasteel na de bouw van die toren waardoor gelijk ook het aangrenzende dorpje die naam kreeg. 

belalcazar kasteel 02

Het kasteel is te bezoeken.... van buiten... meer niet. Het is een monument en eigendom van de Spaanse staat maar binnen in in slechte staat van verval. Het staat ook ( 2017 ) op de rode lijst van monumenten in verval. Blijft dus enkel bij foto's van buiten en een filmpje van YouTube

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant