Estepa in de provincie Sevilla

Estepa in de provincie Sevilla

Estepa in de provincie Sevilla ligt in een van de heetste plekken van Andalusië

Estepa behoort tot een van de oudst bewoonde plekken van Andalucia. Al in het bronzen tijdperk woonden hier al mensen.  Zo rond de X eeuw voor Christus vestigden zich mensen op de plek waar het latere Estepa zou ontstaan.

Die nederzetting zou een begin zijn waar later de Tartessos een dikke 300 jaar zouden wonen. Zoals zoveel plekken in Spanje en Andalusië kwamen ook hier de Romeinen rond de III eeuw voor Chr. aan en vestigden zich hier.  Zelfs in de geschriften rondom de Punische oorlogen word melding gemaakt van deze plek waarbij men de Tartessos nederzetting Astapa en andere in de omgeving veroverde. De Romeinen veranderden Astapa in Ostippo. Die naam veranderde tijdens de Moorse tijd wederom. deze keer in Istabba. Uit deze tijd is in tegenstelling van andere oorden in Andalusië niet zoveel bekend. Men weet dat er een kasteel heeft gestaan in de tijd van de Moren en ook heeft men resten van een moskee gevonden. Ook is er in geschriften sprake van de verovering door de troepen van Umar bin Hafsun ( ja daar is die weer, die van Bobastro ... lees maar ) . Estepa werd al in 1241 veroverd door de Spaanse christelijke soldaten en verviel vervolgens onder het bewind van de orden van Santiago. Deze waren het die de bestaande vesting verstevigde en op de plek van de moskee.... ja hoor ,ook hier die afbrak en op die plek een kerk en klooster bouwden. ook in de eeuwen erna werd er heel wat gebouwen neergezet die vandaag de dag natuurlijk de moeite waard zijn. 

De stad Estepa is momenteel zeer bekend om zijn zoetigheden. Al in 1559 werden er mantecado en polvorones gemaakt. Deze ontwikkelde zich tot een heuse industrie en op dit moment is estepa een van de grootste producenten van deze zoetigheden in heel Spanje en daarmee zorgt het voor heel wat broodnodige werkgelegenheid op deze zeer hete plek in het zuiden van Spanje...  Als illustratie hiervan, in de zomer is het hier bloedheet, denkt men dan de berg te beklimmen om bij de kerk en klooster te kunnen afkoelen van een koel briesje komt bedrogen uit.... bovenop die heuvel lijkt de wind net uit een pas geopende oven te komen..... zegt al genoeg :-) Kortom bezoeken in voor of najaar 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant