Fiñana in Almeria

Fiñana in Almeria

Fiñana is een klein dorp in de provincie Almeria

Dit kleine dorpje telt net 2000 inwoners en ligt op ongeveer 71 kilometer van de hoofdstad Almeria. Het is in eerste instantie een dorpje dat niet zo bijzonder lijkt echter dit dorpje is niet gesticht door de Moren zoals zovelen in Andalusië maar door de Romeinen.

Dit doordat deze plek strategisch perfect lag aan de oude weg van Almeria naar Guadix en Granada. In 1489 werd het ingelijfd tot de kroon van Castilië en hierdoor heeft het dorpje 2 bouwstijlen. De Moorse met zijn hele smalle kronkelende straatjes en de christelijke welke langs en in de buurt van de koninklijke straat liggen. De huidige kerk begon men te bouwen in 1540 bovenop de resten van een... moskee.  Tevens bouwde men een hermitage van een andere moskee, gelukkig brak men deze niet helemaal af maar hergebruikte men delen van de moskee uit vermoedelijk het jaar 1200 en dat geeft nu een mix van beide geloven in het gebouw.  Het kasteel is helaas niet veel meer van over na de belegering door de christenen en de tijd die de rest heeft gedaan. Je kunt echter delen nog steeds zien zoals resten van een toren hoog boven het dorp en her en der een poort in de smalle straatjes. 

De economie van dit dorp was vroeger landbouw en mijnbouw. Dat laatste is er niet meer, wel zijn er in de regio nog resten te zijn middels rotspartijen met allerlei gaten in de wand van de tunnels. 

Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant