Illar in de provincie Almeria

Illar in de provincie Almeria

Illar in de provincie Almeria is een zeer klein dorpje in Andalusië

Gelegen in de vallei van de Rivier Andarax bevinden zich meerdere kleine dorpjes waar Illar er een van is. Ongeveer 500 mensen wonen hier welke hoofdzakelijk leven van de landbouw.

Voor de rest is dit dorpje niet een plek waar je als toerist naar toe moet.  Ofschoon in de historie dit kleine dorpje al in de XII eeuw voor het eerst al vermeld wordt in de geschriften is er momenteel niet veel meer van te zien. Er is ooit een Moorse schat gevonden echter die bevind zich niet meer hier maar in het nationale museum. Rond het dorp zijn wel wat resten gevonden van vestigingen welke dus ook in de eerder genoemde geschriften voorkomen echter zijn ze niet de moeite om te bezichtigen. ( er is weinig van over ) .

 Illar almeria fontein

De huidige kerk stamt uit de XVI e eeuw gebouwd in de Mudejar stijl. In 1570 was ook hier de opstand van de moriscos tegen de Spaanse christelijke heersers en werd ook hier een zuivering gehouden en alle moriscos verdreven. Echter hier werden ze niet zoals in de meeste plaatsen vervangen door christenen uit de rest van Spanje en was het dorpje dus leeg. Een situatie die pas in de XVIII eeuw weer normaal was. Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant