Itrabo in de provincie granada

Itrabo in de provincie granada

Dit is een van de vele kleine dorpjes zoals er zo vele zijn in geheel Andalusië. Ook dit dorp kent een zeer lange geschiedenis.

In deze regio passeerden al de feniciërs om handel te drijven en de eerste echte geschreven verwijzing naar dit dorp stamt al uit de XII eeuw. En zoals zo vaak in de geschiedenis van Andalucia kende ook dit dorp zijn grootste tijd in de Moorse tijd. Door de kennis van irrigatie en meer wist men in die tijd de hele streek om te toveren tot een zeer vruchtbaar gebied.

Toen uiteindelijk Granada was gevallen en dus ook Itrabo onder het bewind van de christelijke koningen kwam woonden er ongeveer 50 personen hier. ( ondertussen een kleine 1000 ). Daarna ging het ook bergaf met het dorp. Door de onrust die ontstond dank de vele overvallen van Berberse Piraten ging het economisch slecht en dit bleef het ook tot pas sinds kort. Dit laatste is te danken aan het toerisme dat de kust van Granada ook heeft ontdekt en dank daaraan hebben vele een baan in het toerisme aan de kust naast de landbouw die men hier doet.

Het dorpje zelf heeft weinig bezienswaardigheden, naast de kerk en de nauwe typische straatjes is er weinig te zien... Niet de moeite om speciaal hier naar toe te rijden maar toch leuk om er doorheen te lopen in het echte dagelijkse Andalusische leven

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant