La Iruela in Jaen

La Iruela in Jaen

La Iruela ligt in de provincie Jaen op een hoogte van 900 meter.

Dit dorpje is zeer oud ,de eerste tekenen van menselijke aanwezigheid dateren al uit de Bronstijd. De Romeinen duiken ook hier op. De resten van hun aanwezigheid zijn nog te bewonderen in de vorm van wegen waar zelfs het rioleringssysteem intact van is en een brug over de rivier. Vlakbij in burunchel bevinden zich zelfs resten van een nederzetting gebouwd door de Romeinen.

Tijdens de islamitische periode La Iruela was bevolkt door vele boerderijen die in de regio woonden, net zoals in Cazorla. Rond de elfde eeuw was dit dorpje omgeven door een muur, terwijl de heuveltop diende als schuilplaats voor de bevolking.

In 1231 veroverde de aartsbisschop van Toledo, Rodrigo Ximenez de Rada het dorp. Hierdoor maakte het deel uit van de heren van Cazorla, die waren met verbonden met het aartsbisdom van Toledo. Vanaf toen was dit dorp het middelpunt van zeer veel gevechten. Het dorp bleef onder het gezag van de aartsbisschop van Toledo tot 1811.

Sinds enkele honderden jaren is het machtige kasteel een ruïne en nog steeds de moeite waard om te bezoeken in deze regio waar men machtig mooie wandel gebieden heeft.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant