Cazorla in de provincie Jaen

Cazorla in de provincie Jaen

Cazorla is een van de vele mooie plekken in Andalusië in de provincie Jaen

Deze plek ligt in het natuurpark Sierra de Cazorla en de omgeving is daarom dan ook machtig mooi gelegen naast de rijke historie die deze plek kent. Door de overdaad aan grotten, flora en fauna was deze plek al aantrekkelijk in de prehistorie voor de allereerste bewoners. Veel later waren de vele bergen een perfecte natuurlijke barrière tussen het Moorse en christelijke rijk. Het is er letterlijk overvol met kastelen en uitkijktorens, een genot voor de liefhebber dus.

Men heeft aanwijzingen dat deze plek is ontstaan in het jaar 550 na Christus, dit vooral doordat er hier zilvermijnen waren, daardoor was het natuurlijk aantrekkelijk hier, later kwamen ook de Romeinen die deze plek Carcacena noemden.

De Moren waren degene die hier de kastelen bouwden , niet enkel om die zilvermijnen te beschermen maar ook omdat deze plek zeer strategisch ligt. Cazorla vormde samen met vele anderen een netwerk van vestigingen die Granada moesten beschermen tegen de “vijand” uit het Noorden.

Ondanks alles werd Cazorla toch al in 1235 veroverd door de christelijke soldaten. Door de eeuwen heen groeide en bloeide Cazorla verder, men bouwde er een gigantische kathedraal die echter tijdens een overstroming vernield werd en later tijdens de Franse overheersing door de Fransen in brand werd gestoken. rest momenteel nog een paar muren om een indruk te krijgen. Cazorla is momenteel een best toeristisch stadje, fantastisch gelegen met toch heel wat dingen om te bekijken en daarnaast vele uitgestrekte wandelgebieden in de omgeving. Absoluut een bezoekje waard

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant