Montellano in de provincie Sevilla

Montellano in de provincie Sevilla

Montellano is een klein dorp in de provincie Sevilla

Deze plek heeft een lange historie, al in het bronzen tijdperk was er bewoning. De Feniciërs waren er en natuurlijk ook de Romeinen. In oude geschriften spreekt men van een oude stad genaamd callet ergens in de regio.

De exacte locatie is nog niet gevonden, wel her en der in de regio oude munten van die Romeinse stad.  Ook bestaat er een legende dat hier in de buurt de Moren de Visigoten de vernietigende nederlaag bezorgd hebben in 711 en daarmee het einde van die Visigoten in Spanje. Tijdens die Moorse tijd neemt het aantal inwoners toe en hun voorspoed dank de verbeterde technieken in landbouw die de Moren introduceerden. 
Uiteindelijk zal ook deze streek veroverd worden door de Spaanse christelijke koningen , 1240.  Dat luidt een roerige tijd in dank het feit dat het langere tijd aan de grens zal liggen tussen het Moorse rijk en het christelijke rijk

Het dorp zelf is pas onafhankelijk geworden in 1788 na afscheiding van Moron de la Frontera waaronder het viel. Het dorp is toch de moeite om even te gaan kijken , ofschoon het nabijgelegen El Coronil meer de moeite is ( naar onze mening ) 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant