Pruna in de provincie Sevilla

Pruna in de provincie Sevilla

Pruna is een dorp in de provincie Sevilla met een lange historie

De eerste tekenen van bewoning stammen uit de tijd van de Turdetani , een pre Romeins volk welk hier leefde en afstamde van de bewoners van Tartessos. Net buiten het huidige Pruna heeft men resten van die tijd gevonden van een nederzetting.

In die tijd had dit volk veelvuldig contact met Grieken en Feniciërs , deze noemden deze plek Prunna en daarmee is de link naar de huidige naam snel gemaakt. Waarschijnlijk was het toch een plek van een bepaald belang daar men munten heeft gevonden uit die tijd welke de naam van Prunna hadden. Met de komst van de Romeinen werd na de Punische oorlog ook dit dorp ingelijfd. Tijdens de Moorse tijd wisselde Pruna tussen het kalifaat van Cordoba en het Rijk van Sevilla.  Doordat het rond 1248 op de grens lag tussen de Moorse heersers en de Spaans christelijke koningen werd er nogal wat strijd geleverd en veranderde het dorp enkele malen van "eigenaar" .

De eerste keer was dus 1248 en de laatste keer in 1407, het dorp heeft dus nogal afgezien. Vlakbij het dorp hoog op de berg gelegen liggen nog de resten van een kasteel genaamd el Castillo de Hielo. Er staan enkele delen van muur en wat resten van toren welk gewoon te bezoeken zijn voor degene die de berg op klimt....  Overigens was pruna altijd al een agrarisch dorp, iets wat nu nog steeds zo is.  Behalve de resten van het kasteel is er in het dorp de kerk stammende uit de XVIII eeuw. Voor de rest is er niet veel meer. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant