Restábal in de Lecrin vallei granada

Restábal in de Lecrin vallei granada

Restábal in de Lecrin vallei is een heel klein dorpje in de provincie Granada

In dit kleine Spaanse dorpje wonen iets meer dan 700 inwoners.

Erg veel valt er hier niet over te vertellen, behalve dat het mooi gelegen is en uitermate rustig.

De ene persoon die er op straat is zal zich afvragen wat U als toerist er komt doen, want zo vaak komt er niemand doorheen :-).

Desondanks toch leuk om hier te komen en kort even te kijken, kort want veel is er niet meer maar de hele regio is mooi dus toch de moeite om als je er toch in de buurt bent via dit dorpje je route te plannen.

Ondanks dat dit een heel klein en stil dorpje is bestaat deze plek al sinds de Moorse tijd, tenslotte is dit vruchtbaar gebied waar ooit het voedsel werd verbouwd voor het koninkrijk in Granada. Het huidige Restabál werd toen Qaryat Ra’s al-Ṭabl en Ras ́s al-Ṭabl genoemd en lag strategisch zeer goed langs de weg van Granada naar de kust. In de buurt lag er dan ook een kasteel dat de regio bewaakte, echter hier is nauwelijks nog iets van over. Na de verovering van het dorp en regio door de christelijke soldaten en de latere opstand werd ook hier het hele dorp “opgeschoond” van de resterende Moorse families en vervangen door christelijke familie uit andere delen van Spanje. Momenteel is de hoofd inkomst de landbouw , olijven, amandelen en sinaasappelen zorgen voor het meeste van hun inkomen.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant