San Lucar de Barrameda

San Lucar de Barrameda

San Lucar de Barrameda is gelegen aan de Atlantische oceaan in het zuiden van Spanje

Deze plek heeft een historie die heel ver teruggaat. Ook al zijn de experts het er niet helemaal over eens, de een bepaald het ontstaan van San Lucar rond het jaar 434 voor Christus, anderen gaan verder terug naar 1703 jaar ervoor.

Hoe het ook zij, heel lang geleden al wisten mensen dat hier een goede plek was om te wonen. Men vermoed zelfs dat deze plek of op zijn minst vlakbij het koninkrijk van de Tartessos gevestigd was. Zo ongeveer elk bekende beschaving / volk is wel hier geweest. Zoals bijvoorbeeld de Noormannen die in het jaar 807 hier aan land gingen. Toen werd de aanval afgeslagen door de toenmalige Moorse Emir Abd ar-Rahman II. Echter de Noormannen gaven niet op en uiteindelijk lukte het in het jaar 844 toen maar liefst 80 boten met Noormannen landen en de onder andere de stad Sevilla wisten leeg te roven.

Uiteindelijk werden ook die Noormannen verslagen en tot aan het jaar 1264 was de stad onder controle van het emiraat van Cordoba. Toen werd de stad verovert door de christelijke koningen van Castilla en Leon.

In 1498 vertrok Columbus hier voor zijn derde reis maar ook vele andere bekende ontdekkers vertrokken vanaf hier zoals bijvoorbeeld Ferdinand Magellaan. Maar al die historie heeft niet zo een grote stempel gezet op deze plek dan de Sherry. Sherry is hier overal.

Tenslotte bevind Sanlúcar zicht in het hart van het sherrygebied. Overal kom je dan ook grote loodsen tegen welke vol liggen met vaten van de heerlijkste Sherry. Je ruikt het dan ook vaak overduidelijk zodra je er langs loopt. Kortom, deze plek moet je eenmaal bezocht hebben.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant