Soportujar in de provincie Granada

Soportujar in de provincie Granada

In de bergen van Granada de Alpujarras ligt het dorpje Soportujar

Men neemt algemeen aan dat op deze plek al bewoning is sinds de Romeinse tijd. Het Spaanse dorpje zoals het nu is , is ontstaan tijdens de Moorse tijd ergens in de XIII eeuw.

Na de grote opstand van de Morsiscos in het gehele Alpujarras gebied werd ook dit dorp in 1571 leeg geruimd.... en werd iedereen vervangen door Spaanse christelijke inwoners van elders. De bevolking groeide en in de XVII eeuw had men rond de 700 inwoners , een aantal dat er nu niet meer woont. In de jaren 50 van de vorige eeuw had men nog dat aantal maar binnen 25 jaar is gereduceerd met twee derde. Dit door de slechte economie en de uittocht naar hoofdzakelijk het Noorden. Het dorpje leeft momenteel hoofdzakelijk van het toerisme en de landbouw. Het toerisme komt niet enkel voor de mooie omgeving maar ook voor de heksen.... Al eeuwen werd dit gebied het gebied van de heksen genoemd. Dit is men gaan gebruiken en men heeft elk jaar een heksenfestival waar iedereen verkleed als heks / tovenaar rondloopt. Dat trekt heel wat bekijks. 

 

De regio is zeer groen en ontzettend rustig. Ideaal om af te schakelen . Er is een plek waar men kan overnachten en genieten van niet enkel die rust maar ook van machtig mooie uitzichten, dat is Casa Cortijo Solera 

soportujar foto booking.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant