Tabernas in de provincie Almeria

Tabernas in de provincie Almeria

Tabernas is een klein dorp gelegen in de enigste woestijn van Europa.

De historie van deze plek gaat terug naar de "moorse" tijd.  In de XVI eeuw bouwde men een kerk op de plek waar voorheen de moskee stond ( gebeurde nagenoeg overal ).  Dominant boven het dorp is momenteel de ruïne van een ooit machtige burcht.

Hiervan zijn echter al meldingen dat deze al in 1522 in zwaar vervallen staat was. De toenmalige Spaanse heersers gaven opdracht om deze te restaureren om weer te kunnen gebruiken in de strijd tegen de vele invallen vanaf de zee door berberse piraten die zelfs tot aan hier kwamen.  Tijdens de grote opstand van de moriscos werd opdracht gegeven ( 1570 ) om de toegang tot de burcht dicht te maken opdat ze deze niet konden gebruiken. 

 

De gouden tijd voor het dorp waren de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw toen de film industrie de omgeving van het dorp in Spanje hadden ontdekt als perfecte plek voor het opnemen van films zoals de bekende westerns met clint eastwood en zo uit die tijd, maar ook vele andere films veel later zoals Indiana Jones , lord of the rings en meer.

Momenteel is het een rustig dorp met ongeveer 3500 inwoners welke zich voornamelijk met landbouw bezighouden.  Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant