Torre Alháquime

Torre Alháquime

Dit dorpje ligt op enkele kilometers afstand van Ronda in de provincie Cadiz.

Het is ontstaan dankzij de Moren hoofdzakelijk bestaande uit Berbers welke hier arriveerden en er een burcht bouwden. Door zijn ligging op een heuvel had men ver zicht op de eventuele vijand.

Deze burcht had maar een ingang om zo een verovering moeilijk te maken. De naam is zeer waarschijnlijk ook te danken aan hun daar men spreekt van een leider op het kasteel welke Al-Haquim genoemd werd. Toen in 1327 het nabijgelegen Olvera in handen van de Spaanse christelijke koningen viel was het snel gedaan met dit dorp. Lang duurde het niet want 6 jaar later kregen de Moorse legers weer controle over de burcht. Zo ging dat een tijdje door tot in 1485 definitief veroverd werd.

Later , veel later werd het dorp bezet door de Franse troepen in de Napoleaanse tijd. Dat zorgde ervoor dat in deze regio flink wat "ondergronds" verzet werd geleverd door meerdere bandeleros. Vandaag de dag is het een heel stil dorp waar zelden een toerist komt. Toch is het best de moeite als men er toch is om even te stoppen. Van de burcht bovenop is weinig meer over maar de uitzichten zijn mooi en geeft direct aan waarom men ooit voor deze plek gekozen heeft

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant