valle de abdalajis

valle de abdalajis

Valle de abdalajis is een dorp in de provincie Malaga

door de ligging in het glooiende landschap was dit al duizenden jaren geleden een doorgang vanuit de kust naar het gebied bij Antequera.

Overal waren er dan ook nederzettingen waarvan rijkelijk veel is teruggevonden. Later in de Iberische tijd en tijdens de Feniciërs was het nog steeds een belangrijke route welke hier liep en bouwde men ook versterkingen ter bescherming van de belangrijke weg tussen de verschillende rijken.  Dit ging later gewoon verder tijdens de Romeinse tijd en resten van een stad genaamd Nescania heeft men dan ook gevonden op de plek waar het huidige dorp ligt.  Natuurlijk liep er dan ook een Romeinse verbindingsweg hier langs. 

Men heeft vele resten van allerlei Romeinse structuren hier gevonden ( welke in het museum in Malaga stad te zien zijn ) en in tegenstelling tot bijna de rest van Andalusië zeer weinig van de latere Moorse tijd. Wat wel zeker is , is dat de huidige naam vallei van Abdalajis afkomstig is van de eerste Moorse Emir welke een tijd in de regio heeft doorgebracht. Hij heette Abd Al Aziz . Er was zelfs een burcht op een heuvel maar in 1410 werd deze veroverd en in 1497 zelfs geheel afgebroken. Dus ook van dit is niets meer over.... Nadien werd het dorp geen strategisch dorp meer maar werd de economie zoals het heden nog is, Landbouw en veeteelt.  Er is dan ondanks zo een lange historie ook niet al te veel te zien in dit rustig dorpje in de Spaanse binnenlanden.... Behalve de mooie natuur in de regio dan

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant