Velez Blanco in de provincie Almería

Velez Blanco in de provincie Almería

Velez Blanco is een must see dorpje in de provincie Almería

Dit dorpje heeft zijn oorsprong in de Moorse tijd toen er op de plek van het huidige kasteel een andere burcht stond met daar omheen een klein dorpje.  Na de verovering door de Spaanse christelijke soldaten was het kasteel bijna geheel vernietigd en bouwde men in 1507 een nieuw voor de nieuwe adellijke "eigenaar" van het dorp. 

Eigenlijk was het verboden om nieuwe kastelen te bouwen om zo de macht in handen te houden voor de heersers echter men gebruikte hier een list omdat men geen nieuw bouwde maar het oude deed renoveren..... Aldus geschiedde. De regio bleek veel later al veel langer bewoond te zijn door de ontdekking van enkele grotten waar de nodige prehistorische tekeningen gemaakt waren.  Overigens groeide het dorp vanaf de XVI eeuw buiten zijn voegen, lees muren en begon ook de bouw van de huidige kerk. Het dorpje is klein maar best mooi. de smalle straatjes met toch best wel wat statige huizen maken het aantrekkelijk. Net buiten het dorp ligt nog een oud klooster. Her en der zijn er de nodige waterbronnen, een overblijfsel uit de Moorse tijd . De moren waren meester in het beheersen van de waterstromen die men nodig had voor de landbouw en te leven. 

Als dagtocht is het dorp absoluut de moeite waard vanaf de kust van Almeria. Overigens samen met het nabij gelegen Velez Rubio in een dag mogelijk

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant