Almeria stad in Andalusie

Almeria stad in Andalusie

Ontdek Almeria Stad ,een van de grote steden in Andalusië.

Deze stad ligt, hoe kan het ook anders, in de provincie Almeria.  Ze is een havenstad en dat is ook de reden waarom op deze plek lag men perfect in een baai voor de aanvoer en handel met het Midden Oosten.

Er waren contacten met andere culturen zoals de Grieken en de Romeinen , Feniciërs en meer. In de Romeinse tijd wordt ze door de schrijver Gayo Plinio genoemd zijnde Portus Magnos. Toen was ze een van de belangrijkste havens binnen het Romeinse rijk.  Later werd ze veroverd door de vandalen en de Visigoten. om uiteindelijk in 713 in handen te vallen van de in hoofdzaak berbers welke vanuit Noord Afrika waren overgestoken. 

Het huidige Almeria is uiteindelijk in het jaar 955 is opgericht door Abd al-Rahman III. Dit omdat ze landinwaarts een belangrijke nederzetting hadden welke nogal vaak werd aangevallen door andere stammen vanuit Noord Afrika. Na de laatste aanval van het kalifaat van Fatimi werd Almeria versterkt en kwam er een burcht. Het Moorse Almeria groeide uit tot de tweede belangrijkste en invloedrijke stad binnen Al Andalus. Ze bleef zo in handen van de Moren tot aan 1489 ( gedurende 1147 tot 1157 is ze even in handen geweest van de Spaanse christelijke koningen ) De burcht werd tevens de grootste binnen het Moorse rijk met een totale oppervlakte van maar liefst 43.000 m2 !. Na de overname van de stad door de Spaanse soldaten raakte de stad en regio al snel in verval. De vele overvallen vanuit zee door piraten deden de stad en regio niet goed en men lag ver weg van de routes waar alle rijkdom vanuit het nieuwe "Amerika" voorbij kwam. In 1522 kwam er ook nog eens een grote aardbeving overheen welke het aantal inwoners reduceerde tot een 700....  Het is toch die tijd dat de huidige kathedraal gebouwd werd. De stijl is een beetje vreemd ten opzichte van andere maar net wegens die vele overvallen bouwde men deze kathedraal in een soort van vesting vorm.... Mooi om te bezoeken. 

Na de grote laatste opstand van de Moriscos werd ook Almeria "schoongeveegd" van deze bevolking en probeerde men anderen uit de rest van Spanje hier te huisvesten wat niet makkelijk was dank die vele overvallen en aardbevingen die vaker gebeurden in de regio. Vanaf de XVII eeuw begon men hier met mijnbouw en het kappen van de vele bosgebieden welke men gebruikte voor de bouw van de Spaanse Armada. Dit alles resulteerde tot de huidige totale lege en droge vlaktes in de regio. In het begin van 1800 werd de stad veroverd door de Franse legers om later weer in Spaanse handen te vallen. In de burgeroorlog heeft de stad zwaar te lijden gehad doordat in 1937 de nazi's  met vliegtuigen en oorlogschepen de stad zwaar gebombardeerd hebben in hun hulp aan Franco. Er word beweerd dat de Duitsers deze "hulp" gebruikt hebben om te oefenen voor de latere invasies in andere landen gedurende WWII . Uit die tijd stammen vluchttunnels welke te bezoeken zijn.

De huidige stad is een mooie stad welke wederom dank zijn ligging niet superdruk is met toerisme en toch zeer de moeite waard is. De eerdere foto's zeggen wel genoeg ;-)

De stad is levendig en niet zo touristisch wat het wat ons betreft perfect maakt om het echte Spaanse leven hier "op te snuiven" Hotels zijn er genoeg, van goedkope hostels tot luxe hotels. Voor elk wat wils dus . 

Prijzen, reviews, actuele informatie en beschikbaarheid voor de stad Almeria

hotels almeria stad foto eigendom booking.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant