Het kasteel van Almeria stad

Het kasteel van Almeria stad

Hoog boven de stad Almeria ligt een gigantische burcht uit de Moorse tijd.


Deze burcht is een van de belangrijkste van geheel Andalusië. Het complex omvat een zeer groot terrein en heeft muren van wel 3 meter dik en 5 meter hoog.

De burcht en ook de huidige stad Almeria is gesticht in begin van 900 om het achterliggende gebied te verdedigen tegen de nodige overvallen vanuit zee. In het jaar 955 geeft de toenmalige Kalief van Cordoba , Abd al-Rahman III, opdracht om op resten van die eerdere burcht een vesting te bouwen. Vanaf toen had men de status Medina ( stadsrechten ). Men bouwde een uitgebreide constructie van muren maar er werd ook paleis gemaakt voor de heerser. Dit bestond net zoals de bekende andere plekken uit mooie tuinen met uitgebreid water fonteinen en mooi gedecoreerde woonruimtes.  Door de ligging van deze burcht had en heeft men nog steeds mooie vergezichten op de regio. Door de sterkte van deze burcht groeide Almeria uit tot de belangrijkste haven binnen het Moorse Al Andalus rijk.

Vanuit hier had men de contacten met het midden Oosten.  Toen deze burcht werd veroverd door de Spaanse christelijke soldaten in het jaar 1489 werd er bovenop de heuvel binnen de muren een nieuw kasteel gebouwd conform de eisen van die tijd. Echter niet lang erna in 1522 was er een zware aardbeving welke grote delen van de stad en ook de burcht vernietigde. Men kon dus weer opnieuw beginnen.... Hoe dan ook, de tijd gaat verder en alles raakte wat in verval tot zo rond het jaar 1930 men begint met restauraties en opgravingen. Deze gaan heden ten dage nog steeds door. Het kasteel is trouwens al vele malen gebruikt in beroemde films zoals Raiders of the lost ark, Conan the barbarian , cleopatra, game of thrones en ga zo maar door. 

Het kasteel is gratis te bezoeken voor inwoners van de EU. Tijdstippen variëren door het jaar heen maar tussen 09:00 en 14:00 zijn ze altijd wel open, Maandagen zijn ze dicht. In zomer is men vaak tot 22 u open en winter vaak ook tot 18 u. Beste is ter plaatse even navragen. 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant