De kathedraal van Almeria

De kathedraal van Almeria

In het hart van de stad Almeria staat een grote kathedraal


Deze kathedraal heeft iets aparts, hij lijkt meer op een vesting dan op een kerk.

Reden hiervoor is dat in de tijd van de bouw deze Spaanse regio veel last had van overvallen van piraten die de hele streek onveilig maakten. Nadat in 1489 de stad voor de laatste keer in handen viel van de Spaanse christelijke koningen bouwde men een eerste kerk op de plek waar in de Moorse tijd een moskee stond... deze eerste versie heeft een aardbeving niet overleefd.

In 1524 begon men met de bouw van de huidige kathedraal welke in 1562 klaar was. Doordat men bestand wilde zijn tegen allerlei overvallen bouwden men de kerk zo laag mogelijk om natuurlijk minder makkelijk te raken te zijn voor artillerie. Tevens waren de daken plat om zo kanonnen op de daken te plaatsen om terug te kunnen schieten.  Meestal geld als je één kathedraal gezien hebt weet je hoe de rest uitziet, echter bij deze geld dat dus niet helemaal door die gedachte om het als fort te bouwen om te kunnen verdedigen. Als men Almeria stad bezoekt dan mag men deze eigenlijk niet missen.

De kathedraal is te bezoeken. Entree en tijden zijn uitgebreid en complex....

Daar gaan we dan : 

Open gedurende de maanden Oktober tot en met Maart van 10 tot 18:30 op Maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag van 10 tot 14:30 en van 16:00 tot en met 19:00 . Zondags van 15:00 tot en met 18:00.  In de maanden April tot en met Juni van Maandag tot en met zaterdag van 10 tot 19 uur behalve op zondag van 13:30 tot 19 u. 

De entree is 6 € behalve als je 65 plus bent dan €5 en jongeren van 13 tot 17 jaar  € 4 en jonger dan 12 € 3,-

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant