Zuheros Cordoba

Zuheros Cordoba

Zuheros is een klein dorpje met een ongeveer 900 inwoners op 76 km afstand van Cordoba stad. 

Al in de prehistorie was er al sprake van aanwezigheid van de mens getuige grottekeningen gevonden in de aanwezige druipsteengrot genaamd "Cueva de los Murciélagos" . 

Hierna kwamen de Romeinen die ook weer hun sporen achterlieten. Echter kwam deze plek pas echt tot bloei onder het bewind van de Moorse overheersing. Toen werd de eerste vesting gebouwd waarvan uiteindelijk de laatste werken klaar waren in de XII eeuw.  Echter al vrij snel werd deze regio veroverd door de christenen die vanuit het Noorden bezig waren met een veldtocht tegen de Moorse heersers. Het kasteel en het dorp viel dan ook in 1241 in handen van Fernando de derde.  Vanaf toen speelde het direct een belangrijke rol in de verdediging tegen de moslims vanuit het Zuiden met als hoofdstad Granada

In het dorp staat een oude kerk die gebouwd werd in de 16 e eeuw, met alle werken die men er aan deed was de kerk uiteindelijk klaar in 1795 .... Het dorp en de regio leeft vooral van de landbouw. Toeristisch gezien is het een mooie regio voor wandelaars. Dit mede te danken aan het natuurpark genaamd Sierra Subbetica. Ook behoort dit dorp tot een Via Verde, genoemd naar oude trein sporen die men heeft omgetoverd tot perfecte wandel en fiets wegen door de mooiste plekjes.

Ook is er de laatste jaren tijd een geitenkaas fabrikant die veel faam oogst met hun heerlijke kazen en het ondertussen bekende kaasfestival dat men er elk jaar organiseert waar meerdere kaas producten hun producten komen voorstellen aan het publiek

Enkele kilometers van het dorp ligt de druipsteengrot genaamd " Las Cuevas de las Murcielagos "welke absoluut de moeite zijn om te bezoeken.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant