Acinipo Romeinse ruïnes

Acinipo Romeinse ruïnes

Acinipo Romeinse ruïnes hoog bovenop een heuvel in Andalusie

In heel Andalusië waren de Romeinen prominent aanwezig, zo ook in de regio van Ronda.

De eerste geschreven tekenen van deze nederzetting verschijnen in de aantekeningen van Ptolomeo en Plinioque.

Hier spreekt men over een stad welke op het uiterste puntje van een heuvelrug ligt. Deze plek bevind zich op 999 meter boven zeeniveau met de daarbij behorende mooie uitzichten.

Deze stad was van strategisch belang dank die hoge ligging.

Niet enkel voor de Romeinen maar ook voor de tijd ervoor. Los van de hoofdzakelijk Romeinse resten heeft men er ook resten gevonden uit de prehistorie. Deze nederzetting was van groot belang daar er zelfs een Amfitheater was. Momenteel is dit nagenoeg het enige dat er nog in redelijke staat aanwezig is. De Stad geraakte alweer vanaf de derde eeuw na Christus in verval en men neemt aan dat zo vanaf de 7e eeuw er niemand meer woonde. De macht verschoof toen naar het nabijgelegen Arunda , het huidige Ronda.

Vanaf de 7e eeuw heeft niemand meer omgekeken naar deze plek , vermoedelijk wel natuurlijk hier stenen weggehaald om elders weer te gebruiken wat er toe geleid heeft dat momenteel deze ruïne stad op de Rode lijst staat van de monumenten in Spanje. Dit is een lijst waar niemand aandacht aan geeft en dus geen restauratie gelden voor vrijgemaakt zijn. Heel langzaam begon men op het einde van 2017 meer aandacht te geven aan deze plek. Deze Ruïnes in veel gevallen hoopjes stenen zijn te bezoeken. Het geheel is bewaakt en de openingsdagen zijn te vinden op een Facebook pagina

Momenteel is dat alle dagen open behalve maandag van 09:00 tot 14:00 uur.

Ondanks die vele hoopjes stenen is het de moeite voor liefhebbers om deze plek te bezoeken. Al was het maar om de machtige mooie uitzichten met waarbij de resten van het amfitheater waar in de Romeinse tijd maar liefst 2000 personen plaats hadden. De entree is daarbij ook nog eens gratis dus niets wat men tegen kan houden :-)

De ligging is op een kilometer of 15 van de bekende stad Ronda.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant