Convento de Caños Santos

Convento de Caños Santos

Niet ver van Olvera ligt verscholen achter een heuvel het klooster van Caños Santos

Dit klooster heeft zijn oorsprong in de XVI eeuw toen de Spaanse graaf van Ureña y Morón land gaf voor de bouw van een klooster. Het gebouw omvat de voor die tijd normale bouw waarbij het klooster vast zat aan de kerk maar er ook bijvoorbeeld een bakkerij er bij werd gebouwd. 

 

Rondom het klooster is er een tuin en net aan de overzijde in de rotswand een grot waarvan in 1512 ( eerder dan het klooster ) een maagd werd gevonden welke daar voor de inval van de Moren was verstopt en waardoor het klooster zijn naam kreeg.  in 1512 toen men die maagd vond werd er een kleine kapel gebouwd welke dus later dus werd uitgebreid.  Die "maagd" werd trouwens enkele eeuwen later vervoerd naar het dorp Cañete la Real alwaar deze in de processies word mee gedragen en het de beschermvrouwe van het dorp werd.

Over deze plek word trouwens beweerd dat er voor het klooster oudere structuren stonden welke terug zouden gaan tot een "verloren" Romeinse / Visigotische stad genaamd Gran Cenosia wat het verstoppen van de afbeelding van de maagd zou kunnen verklaren.  Die stad heeft bestaan en men weet dat het ergens in de regio moet zijn, dat het deze plek is , is niet bewezen.. 

Het klooster is te bezoeken maar het heeft geen vaste openingstijden...... puur geluk dus. Van buiten is het wel vrij te bereiken. Rij via de CA 9107 van Alcalá del Valle naar Algamitas en ergens aan de linkerzijde staat een bordje waar men een landweg in rijd...... na enkele kilometers gehobbel en net als men denkt ik zit fout...... is er rechts een weggetje naar beneden met twee pilaren. Daar inrijden dus. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant