De Boog van Felipe V

De Boog van Felipe V

Deze mooie poort was er nooit gekomen ware het niet dat in 1740 een oudere poort instortte en toen werd het een noodzaak een nieuwe te bouwen.


Op de plek waar nu deze toegangspoort tot de oude stad staat stond eerst een oude Moorse toegangspoort tot de stad. Vanuit hier kon men ook naar de Arabische baden gaan.

Toen deze poort werd gebouwd zat Felipe V op de troon in Spanje, vandaar dan ook de naam voor de poort. Eenvoudig maar toch heel mooi is deze poort. Vooral op deze plek is de schoonheid erom heen en het uitzicht op de oude stadsmuren en de Arabische baden als ook de oude wijk van Ronda genaamd Padre Jesus /  Ocho Caños.

Deze Poort staat op een plek waar de meeste Toeristen die in Ronda komen aan voorbij gaan.  Jammer, want dit deel van Ronda is echt de moeite waard. Wel is het vanuit het centrum een flink stuk naar beneden, wat op zich geen probleem is, maar terug naar boven in hartje zomer met 40 graden of meer is wel wat moeilijker :-) Reden waarom als je er als toerist loopt in de zomer je niet moet verbazen dat er geen enkele Spanjaard buiten loopt. 

ronda 192

Ondanks de klim raden we iedereen toch aan deze poort op te zoeken, de hele omgeving is echt de moeite waard. Doen dus. 

GPS Coördinaten  36.739462,-5.163403

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant