De Venta van Alfarnate

De Venta van Alfarnate

De venta van Alfarnate was vroeger een belangrijke eet en overnachtingsplek in zuid Spanje

De oudste nog steeds bestaande Venta is die van Alfarnate, al vernoemt in 1699 maar gebouwd op resten van een mogelijke eerdere venta stammende uit de XIII e eeuw is deze tot de dag van vandaag in gebruik als eet gelegenheid.

In die tijd reisde men te voet of met paard of ander dier en had je deze venta's elke x kilometer om de reiziger een bed ( meestal samen met de dieren in de stal ) en eten en een warm verblijf te bieden in de koude tijd van het jaar. Deze Venta ligt strategisch heel goed, mooi in het midden langs de toenmalige hoofdweg van Malaga naar Granada.


Er is zelfs een kleine gevangeniscel in gemaakt om de gevangen genomen misdadigers die naar Granada werden gebracht in te kunnen op sluiten terwijl de bewakers konden eten en rusten. Deze cel is tot op heden nog aanwezig in originele staat. In 1824 heeft er een bekende bandelero een nacht verbracht op weg naar zijn berechting. Ook heeft er zelfs koning Alfonso XIII de nacht doorgebracht. Een venta met heel veel geschiedenis.

De Inrichting is zeer authentiek en de muren hangen dan ook vol met oude artikelen en schilderijen uit vroegere tijden. Een regelrecht Museum dat niet alleen daarom de moeite waard is maar zelfs nu nog perfect is om er te stoppen en een hapje te gaan eten. De beste tijd is de winter tijd. Dan zijn alle vuren aan in de venta en is de venta druk bezocht en gezellig. Ze zijn gesloten in de maand Juli. Misschien een vreemde maand vanuit een Nederlands / Belgisch standpunt maar de zomermaanden zijn de slappe maanden daar het veel te warm is en de mensen dan ook aan het strand zijn, zo ook de eigenaren van de venta. In de wintertijd is er veel werk op het land en zo dus ook veel meer drukte in de Venta.

De moeite waard om er eens een hapje te gaan eten.

De venta is te vinden aan de kruising van de A 4152 en de A 4102

GPS Coördinaten : 36.991568,-4.278522

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant