de vesting van La Herradura

de vesting van La Herradura

De vesting van la herradura

Aan de kust van Andalucia bestaan al sinds eeuwen een netwerk van torens en burchten om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit de kust.

In 1764 besloten de toenmalige heersers deze verdedigingslijn te verstevigen en onder andere hier in La Herradura ( provincie Granada ) een burcht te bouwen. Zo werd de monding van de rivier de Jate beschermd opdat men van hieruit niet te makkelijk de dorpen in het binnenland te overvallen.

Deze burcht is leuk om te zijn ( voor de liefhebber ) echter minder imposant als de grote kastelen. Deze was gebouwd om een klein garnizoen te huisvesten met 4 kanonnen die dit deel moesten bewaken , hier waren dus geen grote aantallen soldaten gevestigd. In totaal zaten hier 24 personen. Doordat deze veel later gebouwd is dan de meeste burchten in Andalusië is het wel interessant om de verschil in bouwstijl te zien.

De burcht heeft heel lang dienst gedaan, tussentijds werd ze nog deels vernield door de Franse troepen maar daarna heeft de burcht dienst gedaan tot 2003 !!. Daarna is het verkocht en heeft men het gerestaureerd en open gesteld voor publiek. Zodra men nu deze burcht opzoekt ontdekt men dat de burcht best wel ver weg ligt van het strand..... Echter toen het gebouwd werd lag het dichtbij het water echter in de laatste eeuwen is de kustlijn zo veranderd dat het fort nu op meer dan 100 meter van de kust afligt.

Deze burcht is ook te bezoeken.

Entree kost ongeveer 2,30 euro voor volwassenen en 1,60 voor kinderen en ouderen

Openingstijden zijn natuurlijk Spaans... Dat betekent in de ochtend tot 14:00 en sommige dagen van 17/ 18 uur tot een uur of 21:00. Beste is even navraag te doen bij het lokale VVV.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant